Korondi Cserépedények

Eredeti kézműves termékek

Készítse el ételeit kerámiatálban

A cserépedényben készült ételek ízével nem hasonlítható össze semmi Próbálja ki még ma , ossza meg velünk tapasztalatait 🙂

Legyen partnerünk viszonteladóként  kérjen egyedi ajánlatot!

Cserépedény (Korondi) , receptek
Cserépedény:

Kolbászos borda savanyú káposztával (cserépedényben)

Hozzávalók: 70 dkg karaj, 30 dkg lángolt kolbász, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg zsír, 15 dkg rizs, 3 dkg só, pár szem feketebors, 2 babérlevél

Elkészítés: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk. A lángolt kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, lecsorgatjuk.

A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, a bőrkével együtt saját zsírjában kiolvasztjuk, majd rátesszük a megtisztított, apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és a káposztát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, fűszerpaprikával ízesítjük, öntünk rá 2 dl vizet és felforraljuk.

A pörköltes káposzta felét zsírral kikent
cserépedénybe tesszük, rá a bordákat és a kolbászkarikákat, végül betakarjuk a káposzta másik felével. Az edényt befedve 1 órára sütőbe tesszük, további 20 percig fedő nélkül pirítjuk.

Tálaláskor tejföllel díszítjük.

Húsgombócok cserépedényben

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, 2 dl tej, 2 db tojás, 5 dkg vaj, só, majoranna, rozmaring, 1-2 ek olaj, 3 ek liszt,

A mártáshoz: 50 dkg paradicsomlé, 35 dkg boros paradicsomszósz (olasz késztermék), 2-3 ág rozmaring, só, cukor ízlés szerint,

A körethez: rizs, bulgur vagy spagetti

Elkészítés

  1. A darált húst, a felaprított és olajon megpirított hagymát, a zúzott fokhagymát és a tejben áztatott, majd alaposan kifacsart zsemléket a tojásokkal együtt összegyúrjuk egy tálban. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  2. Lisztes kézzel gombócokat formázunk a masszából, majd serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán barnára sütjük őket. A kétféle paradicsomsűrítményt összeöntjük, felforraljuk.
  3. A húsgombósokat cserépedénybe rakjuk, lefedjük az alátéttel, majd fejjel lefelé fordítjuk. Az edény nyílásán feltöltjük a mártással, úgy, hogy az alátétbe is jusson. Készre főzzük, közben időnként pótoljuk a mártást.
  4. A főzési idő felénél a köretként választott hozzávalót az alátét és a cserép közé szórjuk, és hagyjuk megpuhulni. Amikor elkészült, leemeljük a cserepet, és az egészet az alátéten tálajuk.